Växjö Småland Airport väljer Milepost för utbyggnad av laddinfrastruktur

2023-02-10

Nu får Växjö Småland Airport nya laddpunkter för elfordon. I en initial etapp byggs totalt 12 laddpunkter med option för ytterligare utbyggnad. De nya laddpunkterna kommer bland annat att utnyttjas av flygplatsens hyrbilsfirmor. Det är laddoperatören Milepost som i somras invigde Sveriges största laddgata i Stockholm som nu kommer att bygga och drifta de nya laddpunkterna på Växjö Småland Airport.

Växjö Småland Airport hade drygt 130 000 passagerare förra året och har som ambition att bli Europas grönaste flygplats. Som en del av det arbetet och för att stötta biluthyrarnas omställning till en elektrifierad fordonsflotta, expanderar nu Växjö Småland Airport antalet lapppunkter för både hyrbilar och övriga parkerande gäster.

I dagarna tecknade Växjö Småland Airport avtal med den oberoende laddoperatören Milepost som i juni invigde Sveriges största laddgata på Valhallavägen i Stockholm.

-En viktig del för oss som flygplats är att kunna erbjuda hållbara hyrbilar till våra resenärer, säger VD för Växjö Smålands Airport Ulf Axelsson.

– Samarbetet med Milepost är ett av stegen i vårt arbete kring att stötta elektrifieringen. Inom kort kommer vi även lansera vårt projekt med solceller för att kunna förbereda flygplatsen för elflyg för att vara en partner i omställningen till det fossilfria samhället, fortsätter Miljö/Kvalitetschef Morgan Tuvgren Fors.

De nya laddpunkterna kommer bland annat att kunna nyttjas av flygplatsens hyrbilsfirmor. Ett av hyrbilsföretagen som har en flotta på flygplatsen är MABI.

– Vi på MABI jobbar aktivt med att tillgängliggöra hållbara transporter och förenkla bildelning. För att klara den omställningen måste flera aktörer hjälpas åt och vi strävar alltid efter att hitta samarbeten som främjar och stöttar samhällsviktiga insatser. För oss är servicen till våra kunder otroligt viktig därför känns det extra bra att få arbeta med en laddoperatör som Milepost med tillgänglig kundtjänst och expertis, säger Stefan Strand Regionschef MABI hyrbilar Jönköping.

Laddoperatören Milepost tar som operatör ett helhetsansvar för laddinfrastrukturen och har bland annat en dygnet runt-öppen kundtjänst. Företaget driver på för en snabbare elektrifiering av fordonsflottan i Sverige.

– Etableringen av laddinfrastruktur måste gå snabbare och ske på bredare front än vad idag för att vi ska kunna nå klimatmålen. Vi är därför glada över att få teckna avtal med Växjö Smålands Airport, säger Mileposts vd Jörgen Lantto.

För mer information, kontakta Åsa Johansen, Marknad & Kommunikationschef Milepost, asa.johansen@milepost.se, 070-623 55 66.

Växjö Småland Airport terminal