TUI storsatsar sommaren 2024 – lanserar Kos från Växjö

2023-11-07

Efter en sommar med höga bokningsnivåer i nästan hela landet storsatsar TUI nu på sitt utbud från regionala flygplatser. Sommaren 2024 lanserar TUI en helt ny charterlinje till Kos från Växjö Småland Airport. Totalt kommer reseaktören att erbjuda sex stycken destinationer från Växjö i sommar.

Resebranschen är på brant uppgång efter pandemins minskade resande. Med en framgångsrik sommar i backspegeln och en stark start på vinterförsäljningen gör den ledande reseaktören TUI en av sina största satsningar någonsin på sitt utbud från regionala flygplatser. Med start i juni 2024 utökar reseaktören sitt charterprogram från Växjö Småland Airport med en helt ny direktlinje till den grekiska ön Kos. Den populära semesterön blir det tredje grekiska resmålet som TUI erbjuder från Växjö, i tillägg till Kreta och Rhodos. Den nya sträckan kommer att trafikeras med fyra avgångar fram till oktober 2024.

 

– Med Kos får våra kunder en ännu större valfrihet när de ska välja resmål i Grekland. Vi har sedan tidigare ett brett destinationsutbud från Växjö på sommaren, med direktlinjer till Grekland, Spanien, Cypern och Turkiet. Vi vet att det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats och på detta sätt erbjuder vi våra resenärer en extra bekvämlighet och service som höjer hela semesterupplevelsen, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.

– Vi är väldigt glada över att TUI lanserar ytterligare en ny destination från oss nästa sommar. Kos och Grekland i sin helhet är populära resmål för oss i sydöstra Sverige och vi är otroligt tacksamma för den satsning som TUI väljer att göra på flygplatsen med ett flertal destinationer under året, säger Brett Weihart, kommersiell chef på Växjö Småland Airport.

 

Klassiska semesterön Kos – kilometervis med sandstränder och autentisk mat
Kos är en behändig liten ö med vackra sand- och klapperstenstränder, smala gränder och genuina tavernor. Här finns något för alla – lugnt strandhäng, kitesurfing, utflykter till arkeologiska lämningar eller cocktails på någon av de många strandklubbarna och loungebarerna. Utflyktsmöjligheterna är många på Kos, bland annat till vulkanön Nissiros, svampdykarön Kalymnos och turkiska Bodrums pulserande stadsliv.

 

Hit flyger TUI från Växjö Småland Airport sommaren 2024

  • Antalya, Turkiet – fyra avgångar, 29 maj, 10 juli, 21 augusti och 2 oktober.
  • Larnaca, Cypern – sju avgångar under perioden 5 juni till 9 oktober.
  • Kos, Grekland (Nyhet!) – tre avgångar, 13 juni, 25 juli och 5 september.
  • Chania/Kreta, Grekland – sju avgångar under perioden 24 maj till 27 september.
  • Mallorca, Spanien – tre avgångar, 8 juni, 20 juli och 31 augusti.
  • Rhodos, Grekland – tolv avgångar under perioden 9 maj till 5 oktober.
  • Samtliga avgångar trafikeras av Jettime för TUI.

För mer information, vänligen kontakta:

Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig Sverige, TUI

dian.valencia@tui.se, +46 (0)73-148 96 40

Brett Weihart, kommersiell chef, Växjö Småland Airport
brett.weihart@smalandairport.se, +46 (0)76-628 96 94

Kos med TUI direkt från Växjö