TUI lanserar ny charterdestination från Växjö i vinter

2023-06-22

TUI lanserar ny charterdestination från Växjö i vinter

Den ledande reseaktören TUI utökar sitt charterprogram från Växjö Småland Airport i vinter med en helt ny charterdestination: Teneriffa.

I vinter blir det möjligt att välja ännu fler resmål från Växjö Småland Airport. TUI startar nämligen charter till den populära kanarieön Teneriffa med fyra avgångar mellan den 21 november 2023 och 12 mars 2024, bland annat i samband med sportlovet.

– Kanarieöarna hör till våra mest populära resmål under vintern, med sitt behagliga klimat och mycket omtyckta matkultur. Det känns därför roligt att nu kunna berätta om nyheten Teneriffa från Växjö. Vi vet att många resenärer uppskattar att kunna flyga till solen från sin regionsflygplats, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI i Norden.

Utöver Teneriffa erbjuder TUI resor till Gran Canaria även denna vinter. En förändring jämfört med i fjol är att flygen till Las Palmas går på olika veckodagar under säsongen istället för en fast veckodag per vecka. Resmålet trafikeras mellan den 1 november 2023 och den 1 april 2024.

– Vi är väldigt glada över att TUI ser på potentialen i vår region i sydöstra Sverige och därmed har beslutat att utöka sitt utbud från Växjö Småland Airport med Teneriffa som ny destination. Det känns väldigt roligt att TUI från och med höstlovet kommer att erbjuda Gran Canaria varje vecka och även Teneriffa vissa veckor, säger Brett Weihart, kommersiell chef på Växjö Småland Airport.

Om TUI:s nya charterlinje till Teneriffa (TFS)

· Direktflyg mellan Växjö Småland Airport och Teneriffa södra (TFS) med TUI:s charterflygbolag, TUIfly Nordic.

· Avresa på tisdagar den 21 november, 16 januari, 20 februari och 12 mars.

För mer information, vänligen kontakta:

Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig Sverige, TUI dian.valencia@tui.se, +46 73-148 96 40

Brett Weihart, kommersiell chef på Växjö Småland Airport brett.weihart@smalandairport.se, +46 76-628 96 94