Reseboom för chartern från Växjö

2023-01-30

Resfebern stiger i Sverige och Växjöborna bokar nu på i rekordfart. Den senaste månaden har Vings resor från Växjö Småland Airport ökat med hela 257 procent jämfört med månaden innan. Sommarförsäljningen är upp 32 procent de senaste två veckorna jämfört mot motsvarande period före pandemin. Sportlovsresorna är i stort sett slutsålda och inför påsken är redan 7 av 10 resor bokade. En nyhet i sommar är att Kroatien är tillbaka i programmet.

– Vi ser ett otroligt bra tryck på bokningarna från Växjö Småland Airport just nu. Det finns onekligen ett stort uppdämt resesug, både i närtid och längre fram och att vi för vintern är uppe i samma beläggning som innan pandemin i Växjö känns fantastiskt. Extra roligt är det också att vi återigen kan erbjuda resor till Kroatien från Växjö som vi vet är väldigt efterlängtat, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Under innevarande vintern erbjuder Ving resor varje måndag till Gran Canaria till och med den 3 april. Den 17 april inleds säsongen till Cypern varje måndag med Vings egna flygbolag Sunclass Airlines till och med 9 oktober. Under försommaren flyger Ving till Kroatien varje fredag från 26 maj till 23 juni.

Men det är inte bara sommarresorna som lockar. Ving släpper nu även upp nästa vinters resor från Växjö Airport och för alla Växjöbor som längtar till Kanarieöarna kommer glädjande besked då Ving även till nästa vintersäsong kommer att erbjuda charterresor till Gran Canaria.

– Ving är en extremt viktig partner för oss på Växjö Småland Airport och vi gläds mycket åt den fortsatt positiva trend som Ving upplever hos oss nu. Det är extra kul att Ving även lanserat Split som en ny destination i deras program för denna sommar och vi ser mycket fram emot att välkomna gäster till Split samt Vings andra destinationer från oss, säger Brett Weihart, kommersiell chef Växjö Småland Airport.

För bokning se www.ving.se