Historiskt rekord för flygplatsen passerat

2022-08-26

·     Antalet utrikes passegerare under juli 2022 slog nytt rekord för en enstaka månad.

·     Nya rekordet är 28 696. Gamla rekordet från juli 2019 var 27 933 utrikes passagerare.

·     3 nya linjer under 2022 – London, Riga, Belgrad.

·     Ny satsning från flygbolaget  BRA med dubblering av avgångar till Stockholm.

Nu är det gamla månadsrekordet för utrikes resande från juli 2019 passerat. Antal passagerare som flög utrikes till och ifrån Växjö Småland Airport ökade med 158% jämfört med samma månad 2021. En del av tillväxten under juli 2022 är en följd av betydande flygbolagssatsningar där nya utrikesdirektlinjer etablerats till London, Riga och Belgrad.

”Efter några extremt tunga år på grund av pandemin får vi äntligen uppleva ett nytt rekord i antal utrikes passagerare under en enskild månad. Våra nya och gamla destinationer har tagits emot väl och jag vill ännu en gång tacka alla gäster som väljer att resa till och i från Växjö Småland Airport. Att vi återigen ökar i antal passagerare visar att sommarens 16 utrikes destinationer är mycket eftertraktade, säger Ulf Axelsson, vd Växjö Småland Airport.”

En annan glädjande nyhet är att från den 12:e september kommer vi att se en dubblering av antal avgångar mellan Växjö och Stockholm Bromma Airport när flygbolaget BRA gör en storsatsning. Med en tidig morgon och en sen eftermiddags avgång ges det mycket mer valmöjligheter för att ta sig mellan vår region och huvudstaden samt andra regioner i landet.

Utöver Stockholm Bromma kommer det att erbjudas 13 stycken utrikes destinationer under hösten och vintern. Se smalandairport.se för mer information.