2022-07-09

Den 12 september börjar flygbolaget BRA flyga flera dagliga avgångar morgon och kväll som möjliggör för Växjöbor att återigen besöka Stockholm över dagen. Det blir två till tre avgångar per dag i vardera riktningen måndag-fredag samt en rundtur på söndagar.

Det är ett bränslesnålt turbopropflygplan av modellen ATR 42-500 som sätts in på linjen med 48 stolar detta möjliggör att kunna erbjuda avgångar med jämnare mellanrum, och jämfört med det senaste året blir det nu en kraftig ökning av möjligheterna att på en knapp timmes flygtid flyga till Stockholm. En tidtabell med flera avgångar per dag och på tider som möjliggör resor över dagen är något som är efterfrågat av minst affärsresenärer i hela regionen och är en bra nyhet för näringslivet i hela Kronobergs län.

På Stockholm-Bromma flygplats kommer det också vara möjligt att på så kort tid som 20 minuter byta flygplan och fortsätta sin resa till bland annat Umeå, Visby, Åre/Östersund, Helsingfors eller Sälen.

”Bra förbindelse med Stockholm är ett måste för att regionen skall kunna fortsätta att utvecklas. Flyget är en viktig del för att säkerhetsställa bra förbindelse med vår huvudstad och för att kunna flyga vidare till andra delar av Sverige. Att BRA nu väljer att återigen satsa med en utökad tidtabell med mycket attraktiva avgångar är varmt välkommande”, säger Ulf Axelsson, VD på Växjö Småland Airport.

-”Detta är något våra kunder och resenärer i Växjö och Kronoberg i hög utsträckning efterfrågat, och något vi är oerhört glada för att kunna erbjuda framöver. Vi hoppas också många väljer att genomföra flygningen med oss på biobränsle. Det är alltid glädjande att kunna möta kundernas efterfrågan och vi ser fram emot att tillsammans med vår partner Växjö Småland Airport få välkomna många smålänningar tillbaka ombord”, säger Jimmie Bergqvist, vice VD och affärsutvecklingschef på BRA.

Flygbiljetterna enligt den nya tidtabellen är redan publicerade i både flygbolagets webbsida, app och hos resebyråerna.