Andorra

2020-01-10

Andorra

Andorra ligger i bergskedjan Pyrenéerna, på gränsen mellan Frankrike och Spanien. Sedan 1993 fungerar det som en suverän stat men Frankrikes ledare och en spansk biskop är fortfarande formella statschefer. Furstendömet är ett finanscentrum och något av ett skatteparadis. Tullfria varor och fina skidbackar lockar drygt tio miljoner turister om året.
Med pister belägna på över 2 500 meters höjd är Andorra ett av de mest snö- och solsäkra skidområdena i Europa. Det är också ett taxfreeland som erbjuder ett stort utbud av restauranger, barer och shopping i toppklass. Du kan njuta av kulinariska upplevelser som serveras genom en blandning mellan det franska och spanska köket. Andorra är ett litet land med stora upplevelser som är beläget mellan Frankrike och Spanien i den mäktiga bergskedjan Pyrenéerna.

I Andorra finner du tre skidsystem: Grandvalira, Pal/Arinsal och Arcalis.

300 soldagar om året – skidåkningen kan inte bli bättre
Grandvalira är det största skidsystemet i Andorra med 128 nedfarter och 210 km pist. Pister utformade med varierande längd och svårighetsgrad, flera världscup-pister eller offpiståkning. Välj det som passar din åkning, nybörjare som proffs. Här finns såklart både skidskola och guidade turer i skidsystemet både i pist och offpist.

Upplevelser & aktiviteter
Från samtliga skidorter kan du enkelt ta dig till huvudstaden Andorra la Vella med buss. Det tar ca 15 min från Canillo, 20 min från El Tarter och 25 min från Soldeu. I Pas de la Casa finns ett stort utbud av shopping men vill du in till huvudstaden tar det ca 45 minuter. Från Arinsal tar det ca 20 min. I Andorra la Vella finns det över 2000 taxfreebutiker att shoppa runt i och behöver du fylla på med energi så finns det många riktigt trevliga restauranger och barer. Om du befinner dig i huvudstaden under din vistelse så rekommenderar vi även ett besök på Caldea – Europas största termalbadsanläggning där det friska vattnet fyller ut mer än 2000 m² av inomhus och utomhuspooler, bubbelbad, vattenfall och romerska bad.

Bokas via Quality Travel