Till dykparadiset Hurghada – direkt från Växjö

2020-02-07

Långa stränder och en sol som värmer året om. Toppa det med Röda havets gömda undervattensskatter. Allt fler upptäcker det vackra havet och sköna klimatet i Hurghada.

Mattias Jonsson, 52 år, är en av de Växjöbor som nyligen varit i Egypten och Hurghada med en av sina bästa vänner på en dykresa – och han tvekar inte på att åka dit igen. Framförallt nu när man kan flyga direkt från Växjö.

Varför åkte ni till Hurghada?

Anledningarna var många. Framförallt var det Röda havet och dykning som lockade. Klimatet i Hurghada är fantastiskt skönt året om, vilket passade för en dykresa i november. Sist, men inte minst, får man väldigt mycket för pengarna. Det är ju alltid gött!

Varför lockade dykning i Hurghada?

Röda havet är utan tvekan topp tre i världen vad gäller dykning. Havet är det bäst bevarade, trots klimatförändringar, och det finns fortfarande mycket orört att upptäcka. Det turkosa, varma havet med fantastiskt utbud av både koraller och fiskar är bland det vackraste jag sett.

Berätta om ditt bästa resminne från resan

Den bästa dagen spenderade vi 25 meter ner vid ett skepp från andra världskriget. Skeppet var helt orört med pansarvagnar, motorcyklar och täckt av alla världens färger i koraller och fiskar. Kvällen avslutades med en god måltid och en öl på däck i 30 grader. En magisk dag, helt enkelt.

Skulle du rekommendera andra att åka till Hurghada?

Absolut! Det finns så mycket mer än bara dykning. Om du däremot skulle vara nyfiken är de väldigt duktiga på både snorkling och dykning. Du kan åka ut en hel vecka och ta dykcert eller bara en dag och snorkla. Det spelar ingen roll om du aldrig gjort det förut. Det är helt klart värt att testa!

Kommer du att åka dit igen?

Det är jag helt övertygad om! Framförallt nu när jag kan flyga direkt från Växjö. Det finns fortfarande många dyk jag vill göra och mycket i Röda havet att upptäcka!

Läs med om resmålet Hurghada och Apollos paketresor.