Rekordstor kapacitet från Växjö till Gran Canaria i vinter med Ving

2023-06-14

Resesuget från Växjö Småland Airport är minst sagt stort. Drygt 7 av 10 sommarresor med Ving till Cypern och Kroatien är redan bokade och sett till den beläggningen är Ving nu tillbaka på pre-pandeminivåer. För att möta den höga efterfrågan på direktchartern från Växjö fördubblar researrangören nu antalet platser till vintern jämfört med tidigare säsonger, vilket innebär en rekordstor kapacitet till den populära kanarieön.

 

Vi har aldrig tidigare kunnat erbjuda så här många flygstolar till Gran Canaria direkt från Växjö Småland Airport, så vi är otroligt glada över att kunna presentera denna nyhet. Vi ser hur bra sommarresorna till Cypern och Kroatien har bokat så att vi möjliggör för ännu fler smålänningar att ta sig till solen i vinter känns fantastiskt, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Den 17 april inleddes säsongen till Cypern, dit Ving flyger med det egna flygbolaget Sunclass Airlines varje måndag till och med den 9 oktober. Kroatien är en annan favorit som Ving trafikerar varje fredag fram till midsommarafton, den 23 juni.

Till vintern fördubblas antalet platser till Gran Canaria, vilket innebär en rekordstor volym till svenskarnas favoritkanarieö. Första avgången går av stapeln lagom till höstlovet, den 25 oktober och därefter varje onsdag fram till och med 27 mars 2024.

Vi är väldigt glada över att Ving ser på potentialen i vår region och därmed har beslutat att fördubbla sitt utbud till vinterns mest uppskattade resmål – Gran Canaria. Det känns väldigt roligt att Ving från och med höstlovet kommer att erbjuda en avgång varje onsdag fram till slutet av mars. Vi ser mycket positivt på Vings utökning av sitt utbud från Växjö och hoppas att det leder till fler resmål i framtiden, säger Brett Weihart, Commercial & Aviation Director Växjö Småland Airport.