NYHET! Direkt från Växjö till Riga

2022-03-10

Direktflyg Växjö – Riga

Avgångar måndags- och fredagsmorgnar med biljetter som redan finns bokningsbara.

Riga som destination blev möjlig efter den lyckade lanseringen av destinationen Zadar från i somras, Återlanseringen av Gdansk, Alicante och med den nya destinationen London som kommer ha premiär dagen innan flygningarna till Riga börjar.

Ryanair’s kommersiella direktör, Jason McGuinness säger:

”Vi är glada att kunna addera den nya linje till Riga som en del av vår vårt sommarschema ’22 från Växjö Småland. Linjen kommer att vara tillgänglig två gånger i veckan under sommarsäsongen, med start 28 mars. Riga är en passande destination för en weekend med flera kulturella alternativ att välja på. Staden är också känd för sina museum och sin arkitektur.”

Ulf Axelsson VD på Växjö Småland Airport är förväntansfull över den nya destinationen till Riga:  

”Riga är en helt ny destination för södra Sverige. Det är fantastiskt att Ryanair har sett potentialen i vår region för att öppna den här destinationen två gånger i veckan. Med måndags och fredagsavgångar blir Riga en bra weekendresa som erbjuder mycket turistattraktioner. Vi hoppas också att rutten ska få människor från Riga med omnejd att uppleva vår region med vackra naturreservat och skogar. Samt att äta god mat eller besöka IKEAs hem. Med dessa avgångar passar det även bra för affärsresenärer.”

”Innan Covid-19 hade Växjö Småland Airport 23 destinationer. Många av dem destinationerna finns kvar och en del ska återlanseras igen. Under 2021 hade vi premiär för 3 destinationer och redan 2 nya inför 2022. Flygbolagen väljer regionen som aldrig förr. Ingen annan regional flygplats i Sverige har så många destinationer och det här kommer öka med ca 12 000 sittplatser till Växjö varje år vilket kommer öka den lokala och regionala ekonomin.”

Ryanair började flyga till Växjö Småland Airport 2007 och Riga kommer bli den 5:e destinationen från Växjö. Växjö Småland Airport är Ryanairs största regionala flygplats med endast Stockholm Arlanda och Göteborg med fler destinationer.

Direktflyg Ryanair Växjö - Riga