KLM förbättrar sin tidtabell

2019-09-04

Nu kan du ta flyget från Växjö direkt efter jobbet och nå alla destinationer i Europa senare samma kväll. Bokar du in affärsmötet på förmiddagen hinner du hem igen i tid till kvällens aktiviteter.

KLM har lyssnat på näringslivets önskemål och förbättrar nu sin tidtabell från Växjö. Från den 27 oktober lyfter flyget från Växjö klockan 18.00 och landar i Amsterdam 19.45. Därifrån når du alla destinationer i Europa redan samma kväll.

Ska du resa vidare till USA eller Asien och behöver sova över i Amsterdam kan väskorna vara incheckade till nästa dag.

Hemresan går klockan 15.55 från Amsterdam. Det innebär att du landar i Växjö 17.30 och har god tid på dig till kvällens aktiviteter.

Hela regionen kan utvecklas

KLMs nya tidtabell ger hela regionen en möjlighet att utvecklas, då affärsmöten ute i Europa inte längre kräver två övernattningar. Med flyget från Växjö slipper du långa tågresor och oro för att inte hinna i tid till flygplatsen. På Växjö Småland Airport är allt nära – det märks inte minst när det bara är 75 m från entrén till gaten.

Jag hoppas att många affärsresenärer verkligen tar chansen nu och bokar sina resor med KLM när de lagt om tidtabellen. Nu går det verkligen att åka på möten i hela Europa utan att behöva göra stora avkall på sitt privatliv hemma i Småland, säger XX på Växjö Småland Airport.

Europas miljövänligaste flyglinje

KLMs flyglinje mellan Växjö och Amsterdam är Europas mest hållbara flyglinje. Miljövänligt flygbränsle är idag en bristvara och går inte att få tag i i Sverige, vilket KLM och Växjö Småland Airport hade önskat. För att klimatkompensera linjen mellan Växjö och Amsterdam köper KLM istället fossilfritt flygbränsle i USA för samma summa som linjen Växjö-Amsterdam kostar. Det innebär att du kan resa miljövänligt även med flyget från Växjö.

Växjö flygplats arbetar också aktivt för att få till en svensk tillverkning av miljövänligt flygbränsle för att kunna tanka planen på flygplatsen med. Läs mer om det här!