Vill du klimatkompensera? Så gör du!

2019-05-22

Vi är många som funderar på vad vi kan göra för att bidra till att vi i framtiden ska kunna fortsätta att flyga. Vill du vara med och bidra till flygets minskade utsläpp och utvecklingen av biobränsle? Här har vi samlat fyra tips:

  1. Klimatkompensation i din biljett: De flesta flygbolagen (bl.a. KLM, BRA, TUI och Ving) klimatkompenserar din biljett utan att du behöver göra något extra. Vill du göra ytterligare lite finns det flera som erbjuder även det. På BRA kan du boka BRA Miljö Class som då inkluderar fossilfritt biobränsle.
  2. Swisha för resor med biobränsle med Fly Green Fund: Du kan swisha hur mycket eller lite pengar du vill. Allt går till att utveckla marknaden för bioflygbränsle – 75% går till köp av bioflygbränsle och 25% går till projekt och initiativ som bidrar till tillverkning av bioflygbränsle i Norden. Swishar gör du på 123 131 4137.
  3. Flyg med bra flygbolag: Läs på om bolaget du funderar på att boka en resa med. Vad gör de för miljön och hur arbetar de mot minskade utsläpp? BRA klimatkompenserar t.ex. alla sina flygningar per automatik och KLM är en stor aktör som bidrar inom flera stora flygbiobränsleprojekt.
  4. Sist, men inte minst: flyg från en grön flygplats! Växjö Småland Airport är miljöcertifierade enligt ISO 14001 sedan 2013. Vi har en helt fossilfri fordonspark och storsatsar inom flera projekt för flygbiobränsle.

Varmt välkommen till Växjö Småland Airport – mot Europas grönaste flygplats!