Information om Ving

2019-10-30

Information om Vings verksamhet

Petter Stordalen har tillsammans med Altor och TDR Capital ingått avtal att förvärva Nordens mest framgångsrika resebolag med över 60 års erfarenhet.

Idag kunde Vinggruppens nya ägare presenteras vid en presskonferens i Stockholm. Det blir det Stordalen-kontrollerade Strawberry Group tillsammans med Altor Funds (Altor) och TDR Capital som tryggar ett starkt och långsiktigt nordiskt majoritetsägande av verksamheten i Vinggruppen med totalt 2 300 anställda i Ving, Spies, Tjäreborg och Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Kommer detta att påverka min resa med Ving/Spies/Tjäreborg?
Nej, våra resor fortsätter precis som vanligt.

Om jag befinner mig utomlands, påverkar det min vistelse?
Nej, du kan fortsätta njuta av din semester precis som vanligt.

Innebär det nya ägarskapet att ni kommer att byta namn?
Nej, vi kommer fortsatt att heta Ving, Spies och Tjäreborg, flygbolaget kommer dock att ändra namn till Sunclass Airlines.

Kommer ni att behålla alla era hotell?

Vår verksamhet fortsätter som vanligt, vilket även inkluderar populära koncepthotell, Sunwing, OBC och Sunprime som vi vet att så många av våra gäster älskar, och givetvis finns också Lollo & Bernie kvar på Sunwing. Som alltid ser vi över hela vår hotellportfölj och utvärderar löpande vilka hotell vi vill kunna erbjuda våra kunder.

Kommer ni att fortsätta flyga med Thomas Cook Airlines Scandinavia?

Våra resor kommer att gå som vanligt, vilket innebär att vi även fortsättningsvis kommer att flyga med vårt flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia som redan idag flyger ca 80 procent av våra gäster till och från resmålen. Flygbolagets kommer dock att ändra namn till Sunclass Airlines.

Varför har Ving försatts i konkurs för att sedan köpas upp igen?

Den här affären kräver en rekonstruktion av Vinggruppen – vilket är en komplex affär.
Konkursen som idag sker är en följd av moderbolagets Thomas Cook Groups konkurs den 23 september. All verksamhet kommer nu att flyttas över till ett nytt bolag, där affären innebär en kombination av köp av hela bolag eller tillgångarna i vissa bolag från Vinggruppens tidigare juridiska struktur. Rent tekniskt betyder det att några av bolagen kommer att försättas i konkurs idag, för att all verksamhet därefter direkt ska kunna tas över av det nybildade bolaget, skapat av de nya ägarna. All verksamhet beräknas vara flyttad till och leva vidare i det nya bolaget inom det närmsta dygnet.

Hur påverkar det mig som kund?

Köpet inkluderar all pågående verksamhet och har ingen påverkan på Vinggruppens gästers nuvarande eller kommande resor. I praktiken innebär det att Ving Sverige försätts i konkurs för att all verksamhet därefter direkt ska kunna tas över av det nybildade bolaget.

Under onsdagen den 30 oktober stängs tillfälligt möjligheten till nya bokningar i Sverige, som åter blir möjligt under torsdagen. All verksamhet beräknas vara flyttad till och leva vidare i det nya bolaget inom det närmsta dygnet. Då är alla välkomna till det ”nya Ving”.

Jag vill göra ändring i min bokning/betala min resa, kan jag göra det?

Under onsdagen den 30 oktober stängs tillfälligt våra system ner för ändringar i bokningar, likaså kan vi inte heller ta emot betalningar, men det blir åter möjligt att genomföra igen under torsdagen.

Kan jag känna mig trygg att resa med er?

Ja, vår verksamhet fungerar precis som vanligt. Vi har nu stora och stabila ägare för att fortsätta investera i och utveckla vår verksamhet. Vi följer som alltid paketreselagen och har även en ställd resegaranti hos Kammarkollegiet.

Källa: www.ving.se/aktuellt