Eftertraktade sommaravgångar till Cypern från Växjö Småland Airport

2024-04-29

Om lite drygt en månad lyfter Vings första sommaravgång från Växjö Småland Airport med destination Cypern. Och efter en lång vinter är smålänningarna minst sagt ressugna. De senaste två veckorna har försäljningen ökat med 69 procent jämfört med samma tid i fjol, men det är inte bara sommarresorna till Cypern som lockar. Nu släpper även Ving upp nästa vinters resor till Gran Canaria där säsongen startar upp i samband med den eftertraktade höstlovsveckan. 

– Sommaren närmar sig med stormsteg och med det också svenskarnas önskan om att solsäkra semestern. Det är därför inte konstigt att vi de senaste veckorna sett ett högt tryck i försäljningen. Bokningsmässigt ligger vi nu i linje med fjolåret, så det råder ingen tvekan om att smålänningarnas resesug. Cypern är en destination som lockar alla typer av resenärer, men extra eftertraktat är det kanske i år bland barnfamiljerna då vårt familjehotell på ön är nyrenoverat. Av dem som bokat en resa till ön, ser vi att närmare en tredjedel kommer att bo på Sunwing Sandy Bay Beach. Vi är även glada att återigen kunna erbjuda direktcharter till Gran Canaria i vinter, som vi precis släppt upp till försäljning, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Vings avgångar till Cypern sker med det egna flygbolaget Sunclass Airlines, som är extra uppskattat bland resenärerna. Säsongen inleds den 3 juni och pågår sedan till och med den 7 oktober. Lagom till höstlovsveckan inleder Ving vintersäsongen från Växjö Småland Airport med en första avgång till Gran Canaria den 28 oktober. Resorna till den populära Kanarieön pågår sedan fram till och med 10 april nästa år.

– Flygplatsen kan inte tänka sig en sommar eller vinter utan Cypern respektive Gran Canaria, dessa två skilda resmål är vi glada att fortsatt få erbjuda från Växjö tillsammans med Ving och Sunclass Airlines. Vi välkomnar Gran Canaria tillbaka vid höstlovet, destinationen innebär för många värme och avkoppling. En plats att ladda batterierna inför eller under vintern. Extra kul att det redan bokar på. Likaså är Cypern en ständig favorit för alla generationer med strandhäng, nattliv, träning och avkoppling. Vi ser fram emot fortsatt samarbete med Ving och Sunclass Airlines framöver, säger Brett Weihart, Commercial & Aviation Director, Växjö Småland Airport.

Vings program från Växjö Småland Airport 2024/2025

Cypern: 3 juni -7 oktober

Gran Canaria: 28 oktober-10 april

Textkälla Ving