• sv
  • en
crew Deutsch

Flygprogram


Med reservation för ändringar i programmet.

GUSTAV SALMINEN
 
Världsmästaren 2017, Gustav Salminen , i konstflyg med segelflygplan gästar Flygkalaset! Han uppträder med flygplansmodellen Fox, ett polskt plan enbart byggt för konstflyg.

MATS ANDERSSON, VEIDEC Aerobatic Team

Mats Andersson är med i det svenska landslaget i konstflyg och kommer under showen flyga i hastigheter mellan 400 km/h framåt och 50 km/h bakåt. Flygplanet är en rysktillverkad Yak 55, ett ensitsigt flygplan med 400 hästkrafter.

VÄXJÖ RCKLUBB

Växjö RC-klubb är sedan 1970 en förening för alla modellflygs intresserade. På Flygkalaset får du som besökare chansen och se ett urval av förenings olika modeller såsom: segelflyg, konstflyg, aircombat, jetflyg, pylonflyg, fläktflyg, inomhusflyg, helikopter och skalaflyg.

SJÖFARTSVERKETS RÄDDNINGSHELIKOPTER
 

Sjöfartsverkets Räddningshelikopter AW139 gästar Flygkalaset, helikoptern är specifikt utrustad för sjö-och flygräddningsinsatser, att lokalisera och undsätta nödställda människor till sjöss och på land. Den speciellt tränade besättningen kommer visa oss AW139 funktioner och möjligheter.

SMÅLANDS FALLSKÄRMSKLUBB
 
Återigen gästar Smålands Fallskärmsklubb oss och visar upp hur människan faktiskt kan “flyga”. Klubbens medlemmar utför årligen ca 3000 hopp. Vi ser med spänning fram emot och ha dem på Flygkalaset!

BENGT “BENGAN” ANDERSSON

Bengt Andersson gästar Flygkalaset med sin Pitts S2C även kallad Pitts Special. Med en normal transporthastighet på 250 km/h och en maxfart på 340 km/h kommer Bengt visa oss sin kapacitet. Bengt har ett förflutet inom Flygvapnet, pilot till både J35 Draken och SK60 och även  flugit i Team 60.

DANIEL RYFA

Daniel Ryfa gästar åter Flygkalaset! Vi är stolt över att kunna presentera Daniel Ryfa med hans SU26. Daniel är världsmästare i Aerobatic Advance, han deltar som ende svensk någonsin i Red Bull Air Race.

PARAGLIDING, INCUS PARAMOTORKLUBB

Missa inte ett Incus paramotor som visar upp sig, de kan färdas i hastigheter upp till 70 km/h och från markhöjd upp till 6000 meter. Den vanligaste höjden är mellan 150 och 2800 meter.

SVETLANA KAPANINA
 
Svetlana Kapanina, sjufaldig världsmästare i konstflyg, Flygkalaset är oerhört glada över att för 3:e gången hälsa Svetlana välkommen till Växjö.

THE SWISS AIR FORCE PC-7 TEAM
 

Flygkalaset 2018 presenterar stolt, PC-7 TEAM på plats i Växjö!
Med dynamiska, eleganta och precisa rörelser manövrerar The Swiss Air Force sina 9 Pilatus PC-7 plan i grupp. Under de senaste 29 åren har pilotmedlemmarna kontinuerligt förfinat programmet och gett sin touch till koreografin. Det har resulterat i att dessa turbo-proppdrivna plan alltid är något extra spektakulärt vid uppvisningar och en av showens höjdpunkter.

STEN SVENSSON
 

Sten Svensson gästar Flygkalaset med sin Boeing Stearman. Planet har en spännvidd på 9,8 meter, max flygvikt är 1 452 kg och maxhastighet 220 km/h. För G-belastning är den konstruerad för + 8G respektive -4G. Motorn är en Continental R670, 7-cylindrig stjärnmotor på 220 hk. Välkommen Sten!

PEO OLSSON
 
Peo Olsson gästar Flygkalaset med YAK 52 som är hemmahörande i Älmhults Flygklubb. Flygplanet ägs av Flygkalasets uppvisingsledare och flygs av naturliga skäl av hans kollega Peo denna dag. Just detta flygplan är byggt i Rumänien 1982 och användes i det Sovjetiska flygvapnet fram till vintern 2001 på en flygbas utanför Moskva.

RICK VAN DER GRAAF
 
Rick van der Graaf gästar oss med både sina YAK3 och CAC Boomerang. Detta holländska team är med sin Boomerang för första gången i Sverige. Yak-3 var ett av andra världskrigets sovjetiska
stridsflygplan.När Japan gick in i andra världskriget i december 1941, hade RAAF inte ett enda flygplan för hemförsvar och följaktligen togs ett beslut snabbt för att producera ett stridsplan för att möta det hotande japanska anfallet- resultatet blev CAC Boomerang. Välkommen till Växjö!

 

JAS 39 GRIPEN

Blekinge Flygflottilj – F17 gästar Flygkalaset med inte bara en utan två JAS 39 Gripen! Du som besökare kommer få chansen och se planen på nära håll då de kommer stå parkerade på mark innan de gör sin uppvisning. Välkomna!

 

 

Växjö Småland Airport AB

Flygplatsvägen 2
352 50 VÄXJÖ

Tel 0470-75 85 00
Fax 0470-75 85 09

info@smalandairport.se

Öppettider Terminalbyggnad

Inrikes flygning med BRAflyg 1 timme innan första avgång och stänger ca 30 minuter efter sista ankomst.

Utrikes flygning med Ryanair & Wizz Air 2,5 timme innan avgång och stänger ca 30 min efter sista ankomst.

Utrikes flygning med KLM, 2 timmar innan avgång och stänger ca 30 min efter sista ankomst.

Utrikes flygningar med charterbolag 2 timmar innan avgång och stänger ca 30 minuter efter sista ankomst.
Vid ankomst på natten öppnar vi 1 timme innan ankomst och stänger ca 30 minuter efter.

För att se ankomst- och avgångstider se ovan.

Öppettider regleras i enlighet med charter- och reguljär-flygens ankomster & avgångar.
Vår Information har som regel öppet måndag-fredag 08:00-17:00 helgfria dagar, med stängt för lunch 12.00-13.00. 

crew

Deutsch

en

sv