Tuzla | Bosnien & Hercegovina

  • Flygbolag Wizz air
  • Flygtid 3 timmar 10 minuter
  • Avgång Måndagar och fredagar
  • Säsong juni-september 2023

Tuzla, Bosnien & Hercegovina

Tuzlas internationella flygplats ligger 15 kilometer från stadens centrum. Du kan ta lokalbussen eller hyre en bil på flygplatsen för att ta dig in till staden. Vill du ta lokalbussen in till Tuzla ligger en busstation på huvudvägen cirka 800 meter från flygplatsen. Hyr du bil tar det ungefär 25 minuter att köra in till Tuzla. Det går inga flygbussar mellan Tuzla Airport och staden.

Det här är Tuzla

Namnet Tuzla betyder salt på turkiska och staden har fått sitt namn från de stora saltfyndigheterna som finns i området. Idag har Tuzla tre konstgjorda saltsjöar med vatten från saltgruvorna. Sjöarna har gjort Tuzla till något av riviera i Bosnien-Hercegovina och många turister besöker staden för att bada. Den största sjön heter Pannonica och har de bästa stränderna och fler badplatser.  

Tuzla har en gammal stad där du hittar en kombination av ottomanska och österrikiska stilar. Ta en promenad genom den gamla staden, njut av atmosfären och kanske stanna till och ta en kaffe på någon av uteserveringarna. Tuzla har en lång och rik historia med anor så långt tillbaka som 950-talet.

Idag är staden en modern och blomstrande universitetsstad.

Boende i Tuzla

Det är lätt att hitta prisvärt boende i Tuzla. Ett dubbelrum med bra standard kostar runt 450 kr/natt.

Så tar du dig runt i Tuzla

Planerar du att spendera det mesta av din semester i Tuzla kan du utforska staden till fots eller använda lokaltrafiken för att titta på omgivningarna. Avstånden i centrum är små och det går att ta sig nästan överallt till fots.

Så hittar du bästa shoppingen i Tuzla

Korso är den främsta gågatan. Lokalbefolkningen, studenterna och några turister kommer ofta dit för att shoppa eller koppla av i en av uteserveringarna. Det finns också flera köpcentrum utanför staden. De är sköna varma sommardagar då köpcentrumen erbjuder luftkonditionering.

Bästa budgettipset för Tuzla

Passa på att äta god mat! Prisnivån i Bosnien och Hercegovina är betydligt lägre än i Sverige. En trerättersmiddag för två personer på en mellanklassrestaurang kostar ungefär 150 kronor och en stor öl knappt 10 kronor. Lunchen behöver inte kosta mer än 50 kronor, då en stor pizza eller kötträtt med pommes kostar runt 40 kronor och en mineralvatten 3-4 kronor.

  • Arrangör
  • WIZZ