Riga | Lettland

  • Flygbolag Ryanair
  • Flygtid 60 min
  • Avgång Måndagar och fredagar
  • Säsong mars-september 2022

Riga, Lettland, Europa

Välkommen till Riga!

Baltikums mest befolkade stad är Lettlands huvudstad Riga. Staden är belägen på landets västra kust, i en bukt mot Östersjön. Riga är en gammal stad och grundades officiellt 1201. Det är en vacker stad med en rik historia och ett besök här är väl värt pengarna.

Staden passar lika bra som resmål för en weekend som för en lite längre vistelse. Tack vare sin historia har staden mycket att visa sin besökare och det finns även ett stort utbud av nöjen, restauranger och nattliv. En stad som passar alla, oavsett vad man har för smak och intressen.

I Riga anordnas det årligen flera festivaler och andra evenemang med olika riktningar. En av dessa är Rigas stadsfestival som är årets stora tilldragelse. Under tre dagar förvandlas hela staden till en stor festivalplats och det anordnas stora mängder av aktiviteter och uppvisningar. Allt från sportarrangemang, musik- och dansuppträdanden, konstutställningar och vernissage samt teaterföreställningar.

”Riga är en unik och tilltalande symbios av medeltid, slösaktigt 1800-tal och finurliga spjutspetsar mot 2000-talet. ” (Vagabond.se)

Vill du imponera lite extra på letterna och visa att du ansträngt dig för att lära dig, finns det två ord du bör känna till!

Sveijki – betyder hej eller hejdå.
Paldias – betyder tack.

Riga trafikeras av både spårvagn och bussar vilket gör det lätt att ta sig runt. Även möjligheten att ta taxi finn och det kostar inte allt för mycket. Men vill man bara hålla sig centralt ligger allt inom ett behändigt promenadavstånd.

Från flygplatsen kan du ta dig in till centrum med antingen taxi, bolt eller flygbussen som tar ca 20 min och avgår var 30:e minut till centrala Riga.

  • Arrangör
  • RyanAir