TUI satsar på Sälen

2020-10-22

TUI meddelar att de premiärflyger Växjö -Sälen direkt vid 2 tillfällen under jan-feb 2021.

Kort flygresa och transfertid ger mer tid i backen eller i skidspåret.

– Skidresor är något vi länge tittat på att lansera, nu såg vi en möjlighet. Vi hoppas att många av våra kunder uppskattar möjligheten att enkelt kunna flyga direkt med oss till en av de mest populära skidorterna i Sverige. Sälen erbjuder aktiviteter i frisk fjälluft, jag tror många längtar efter det. Säger Tommy Serban, kommersiell chef på TUI.

Sälenfjällen är ett av Sveriges mest populära skidområden och omfattar skidorterna Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Kläppen och Stöten. I Sälen finns något för alla. Utförsåkning, längdskidor, hundspann eller en dag på SPA. Flygen går på torsdagar och söndagar mellan jan-feb. Flygresan klimatkompenseras och TUI har vidtagit noggranna åtgärder för att göra den så trygg och säker som möjligt.

– Jag är stolt och glad att vårt kreativa samarbete med TUI ger våra resenärer denna möjlighet. Det är otroligt glädjande och signalerar framtidstro. Säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

– Vi är väldigt glada i dessa tider att TUI satsar på vår region och gör det möjligt att nå skidanläggningarna i Sälen och Trysil direkt från Växjö, säger Ulf Axelsson, VD Växjö Småland Airport.

För att säkerhetsställa trygghet på flygresan

  • Djuprengörning av flyg mellan avgångar.
  • HEPA filter som renar luften enligt sjukhusstandard.
  • Incheckning online när det är möjligt.
  • Personal får utbildning för att ta hand om gästerna i nuvarande situation.

Avgångar från Växjö 31:a januari och 4:e februari 2021.
Mer info om bokning hittar du här. 

Pojke och Valle i Sälen