• sv
  • en
crew Deutsch

Flysmåland satsar i Växjö och anställer fler medarbetare!

När Flysmåland summerar första halvåret är det med passagerarrekord. Nu tidigarelägger Flysmåland expansionsplanerna för att möta efterfrågan på smidiga resor mellan Växjö och Stockholm.

– Växjöborna och såklart många andra Kronobergare är beroende av snabba och smidiga transporter mellan Växjö och Stockholm. Vi har planerat för en större satsning i Växjö under en tid, och när vi nu blir ensamma om att trafikera Växjö – Stockholm har vi valt att tidigarelägga satsningen för att säkerställa regionens tillgänglighet, säger Anna Soltorp, regionchef för Sverigeflyg där Flysmåland ingår.

Första halvåret 2015 har Flysmåland haft rekordmånga resenärer mellan Växjö och Bromma flygplats. Jämfört med 2014 har antalet resenärer ökat med närmare 7 procent och många avgångar har varit fullbokade. Det nya flygplanet, en ATR 72-500, har plats för 72 passagerare, vilket är 22 fler än dagens SAAB 2000. ATR 72-500 är ett av världens mest miljöanpassade flygplan i sin storleksklass, som med sin bränsleeffektivitet minskar utsläppen av koldioxid per passagerarkilometer med cirka 40 procent jämfört med dagens trafik.

Under vintern kommer Flysmåland tillsammans med koncernsystrarna inom Sverigeflyg och Malmö Aviation gå samman under namnet BRA. Som förberedelser inför det nya namnet arbetar Flysmåland och systerbolagen just nu med att synkronisera tidtabeller för att göra det enklare att resa vidare från Bromma. För Växjö ligger fokus på sträckorna Växjö-Sundsvall, Växjö-Umeå, Växjö-Östersund och Växjö-Visby.

Satsningen i Växjö innebär att Flysmåland kommer att nyanställa både kabinpersonal och markpersonal på flygplatsen. Totalt handlar det om 5-6 nya tjänster totalt och rekryteringen påbörjas omgående.

När vi startade Flysmåland var det för trygga regionens behov av snabba och smidiga kommunikationer. Det här är ännu ett steg i den riktningen. När vi i vinter kraftsamlar under det nya namnet BRA kommer vi fortsätta ha regionens bästa för ögonen, säger Anna Soltorp.

Växjö Småland Airport AB

Flygplatsvägen 2
352 50 VÄXJÖ

Tel 0470-75 85 00
Fax 0470-75 85 09

info@smalandairport.se

Öppettider Terminalbyggnad

Inrikes flygning med BRAflyg 1 timme innan första avgång och stänger ca 30 minuter efter sista ankomst.

Utrikes flygning med Ryanair & Wizz Air 2,5 timme innan avgång och stänger ca 30 min efter sista ankomst.

Utrikes flygning med KLM, 2 timmar innan avgång och stänger ca 30 min efter sista ankomst.

Utrikes flygningar med charterbolag 2 timmar innan avgång och stänger ca 30 minuter efter sista ankomst.
Vid ankomst på natten öppnar vi 1 timme innan ankomst och stänger ca 30 minuter efter.

För att se ankomst- och avgångstider se ovan.

Öppettider regleras i enlighet med charter- och reguljär-flygens ankomster & avgångar.
Vår Information har som regel öppet måndag-fredag 08:00-17:00 helgfria dagar, med stängt för lunch 12.00-13.00. 

crew

Deutsch

en

sv