Eurowings direkt till Düsseldorf

2020-03-09

Den 21:a maj börjar det tyska flygbolaget Eurowings flyga direkt mellan huvudflygplatsen i Düsseldorf och Växjö Småland Airport. Eurowings är ett helägt dotterbolag till tyska Lufthansa och de kommer att flyga två gånger per vecka, torsdagar och söndagar. Växjö Småland Airport blir den enda regionala flygplatsen i Norden där Eurowings trafikerar.

– Tyskland är en extremt viktig marknad för inkommande besökare, för såväl besöksnäringen som näringslivet och Düsseldorf blir därmed flygplatsens andra tyska destination med en direktlinje. Vi är naturligtvis väldigt glada över att Eurowings utökar sina nordiska destinationer och väljer just vår region i Norden och därmed skapar ytterligare tillgänglighet till sydöstra Sverige. Düsseldorf blir dessutom den sjunde reguljära utrikesdestinationen från Växjö Småland Airport, säger VD för Växjö Småland Airport Ulf Axelsson.

-Tyskland är vår största och viktigaste utlandsmarknad. Tyskarna stod för över 200 000 gästnätter och ökade med 8,8% under 2019. Tyska besökare skapar många bra affärsmöjligheter för besöksnäringsföretagare i vårt län, säger VD för Destination Småland Oskar Wijk.

Från flygplatsen i Düsseldorf finns det ett 40 tal vidareanslutningar med Eurowings, primärt i Europa men även några attraktiva interkontinentala linjer. Utöver dessa finns även många fler destinationer med partners till Eurowings. På Eurowings flygningar är ditt bagage incheckat till din slutdestination.

Här kan du boka din resa